Orhideea - frumusețea și gingășia unei flori exotice
În multe culturi, orhideea este considerată un simbol al fertilității și al abundenței. În Grecia antică, se credea că prin consumarea lor se putea determina sexul unui copil nenăscut. De asemenea, era considerată un afrodiziac, strâns legat de dragoste și dorință, probabil datorită aspectului său exotic. Pe de altă parte, în epoca victoriană, orhideele aveau un simbol mult mai vast al frumuseții rare și delicate, motiv pentru care erau prețuite ca un obiect de lux și au devenit un semn al rafinamentului și al clasei. De asemenea, în mediul rural englezesc victorian, o orhidee era considerată un cadou foarte apreciat ce simbolizează respect și admirație.
În cultura chineză, orhideele sunt cultivate de peste o mie de ani și sunt adesea folosite în arta tradițională pentru a simboliza multe virtuți. Acestea sunt considerate semne ale nobleței și prieteniei și reprezintă, de asemenea, perfecțiunea spirituală și armonia dintre oameni. Frumusețea orhideei în cultura chineză nu constă doar în aspectul său, ci și în capacitatea sa de a crește în sălbăticie, păstrându-și totuși grația și eleganța. În simbolistica creștină, orhideea reprezintă adesea puritatea și dragostea lui Hristos, motiv pentru care aceste flori sunt folosite adesea în ceremoniile religioase și sunt populare în nunțile creștine datorită acestui simbolism.
Culoarea orhideei poate adăuga, de asemenea, straturi suplimentare de simbolism. De exemplu, orhideele roz sunt adesea asociate cu feminitatea, grația și bucuria. Orhideele albe simbolizează inocența și puritatea, eleganța și pacea, iar cele mov exprimă regalitatea și admirația și sunt adesea dăruite ca semn de respect.
Trandafirul - una dintre cele mai populare alegeri
Se spune despre această floare sublimă că posedă o profunzime de semnificații simbolice aproape la fel de bogate și complexe ca și frumusețea sa naturală. Simbolizarea primară a trandafirului este cea a iubirii și a pasiunii, în primul rând datorită culorii sale roșii și a asocierii cu inima. Aceasta poate varia de la dragostea pasională, romantică, la o afecțiune mai blândă, familială sau platonică, fiecare fiind reprezentate de diferite culori. Trandafirul roz impune admirație, iar cel galben înseamnă prietenie.
Echilibrul acesta dintre frumusețea delicată a florii și spinii săi simbolizează și mai mult natura duală a iubirii - ca fiind atât frumoasă, cât și dureroasă. Din punct de vedere spiritual, trandafirii sunt asociați cu Fecioara Maria pentru că reprezintă puritatea și perfecțiunea cerească. În diferite culturi, ciclul de creștere, înmugurire, înflorire și ofilire al trandafirului reprezintă, de asemenea, viața, moartea și renașterea, devenind astfel un simbol puternic al condiției umane și al existenței noastre efemere.
Aceste două flori sunt vedete atunci când vine vorba despre confecționarea unor variante din foiță de săpun, iar la Eventissimi le găsești introduse în cele mai speciale aranjamente posibile. Așadar, alege să surprinzi pe cineva drag cu un asemenea buchet, ales în funcție de simbolistica florilor și nu numai.