Coronițele de flori s-au impus rapid drept unul dintre cele mai dorite accesorii care poate fi adăugat la rochia unei mirese sau a unei domnișoare de onoare. Aceste elemente au fost folosite pentru prima dată în nunțile boeme ca o alternativă la voalul destul de incomod. La scurt timp după debutul lor, miresele din întreaga lume au început să personalizeze nuanțe florale frumoase pentru a se potrivi cu o varietate de teme de nuntă, inclusiv cele tradiționale, cele elegante sau pretențioase și la modă. Astfel, la noi pe site vei găsi o gamă variată de asemenea produse din care să poți alege unele dintre cele mai bune soluții, în funcție de toate preferințele pe care le-ai putea avea.
Coroanele de flori sunt un accesoriu fantezist, perfect ca mireasa sa îl poarte in ziua nunții. Arată deosebit de frumos atunci când evenimentul are loc afară, într-o grădină, la o petrecere pretențioasă sau la o ceremonie cu orice altă temă romantică la care te poți gândi. Fie că plănuiești o ceremonie chic, modernă pe plajă, la malul mării sau o aventură de inspirație boemă, suntem aici pentru a ne asigura că ai găsit produsul perfect pentru tine și că nimic nu îți va strica starea de bine.
Istorie bogată
În anumite ocazii, grecii antici își onorau zeii arătându-le devotament prin îmbrăcarea coroanelor de flori și frunzelor. Participanții la festivalurile în cinstea Afroditei, zeița greacă a iubirii, își împodobeau frecvent capul cu coronițe de flori și ghirlande. De asemenea, coroanele de măsline au fost oferite drept premii celor care au concurat la primele Jocuri Olimpice, așa că istoria acestor superbe accesorii este foarte lungă.
Coroane de flori cu istorie eternă
Una dintre numeroasele vechi tradiții grecești pe care romanii le-au adoptat și le-au transformat în propriul lor obicei a fost practica de a acorda coroane conducătorilor militari care au ieșit învingători în luptă. Coroana care apare frecvent în imaginile lui Iulius Caesar este o caracteristică vizuală importantă.
Evul Mediu este responsabil atât pentru propagarea creștinismului, cât și pentru scăderea popularității coroanelor de flori ca accesoriu de modă. Un număr semnificativ de persoane au considerat coroanele ca o reprezentare a credințelor păgâne. Cu toate acestea, coroanele de flori au devenit din nou populare în perioada Renașterii, iar pictorii au descris în mod obișnuit zeițe și nimfe purtându-le în această perioadă.
În epoca victoriană, când coronițele de flori au devenit asociate cu feminitatea, s-a popularizat foarte mult ca miresele să le poarte în ziua nunții ca parte a ținutei lor. În timpul nunții cu Prințul Albert, Regina Victoria a adus atât rochia de mireasă albă, cât și practica de a purta flori portocalii în fața publicului larg.
Tendințele de astăzi în materie de coronițe de flori
Coronițele de flori au devenit rapid un element obligatoriu, nu doar pentru nunți, ci și pentru cei care participă la festivaluri. Deoarece sunt o metodă plăcută de a adăuga o notă unică unei rochii, acestea sunt utilizate și la evenimente precum petrecerile de burlacițe, zile de naștere și chiar baby shower-urile. Acest lucru se datorează faptului că devin din ce în ce mai distinctive și mai frumoase.
Coronițele din flori au servit din punct de vedere istoric ca un accesoriu obișnuit pentru mirese sau apropiatele acesteia. De aceea, putem să presupunem că miresele de astăzi poartă coronițe din flori pentru că acestea au capacitatea distinctă de a evidenția simțul specific al stilului și personalitatea miresei, în cele mai frumoase moduri posibile.